Introduceti codul de 6 cifre:

Intrebari Frecvente
Salvare baza de date in ImoAdmin.NET 4
Adaugat de Viorel POPESCU on 18 November 2008 02:10 PM

IMPORTANT:

Baza de date a programului imoadmin se gaseste DOAR la dumneavoastra pe calculatorul unde este instalat imoadmin server! La publicarea ofertelor, ajung pe serverul imobiliare.ro doar campurile din oferte care sunt incluse in sabloanele de publicare (acces) selectate la oferte. Restul informatiilor (ca de exemplu contactele ofertei, cererile, imaginile private etc.) raman doar in ImoAdmin. Orice dezinstalare a programului imoadmin server, reinstalare a windows-ului, defectiune a harddisk-ului etc, poate duce la pierderea definitiva a bazei de date, in cazul in care nu aveti salvata o copie de siguranta!

Exista 2 posibilitati de a crea o copie de siguranta a bazei dvs de date;

  • in mod automat, periodic, intr-o anumita locatie pe calculatorul dvs;

  • manual, ori de cate ori doriti dvs.

Petru a efectua setarile necesare pentru backup-ul automat periodic, trebuie sa procedati in felul urmator:

  1. Mergeti la calculatorul unde este instalat programul imoadmin server

  2. Autentificati-va in program folosind un utilizator cu drept de administrator (in general acesta este “imoadmin”);

  3. Mergeti in modulul “Administrare” in partea stanga-jos a programului si selectati categoria “Setari program” din partea stanga (ultima optiune din lista);

  4. Setati cele 3 campuri: “Director destinatie”, “Numar maxim fisiere backup”, “Frecventa backup”

Director destinatie: Introduceti calea catre directorul unde doriti sa se salveze baza de date, de pe calculatorul unde instalat imoadmin server apasand butonul “Rasfoieste” si selectand directorul dorit.

Este recomandat ca directorul destinatie pentru backup sa fie altul decat cel in care este instalat ImoAdmin (chiar pe alta partitie). La o eventuala reinstalare a programului, sau a sistemului de operarare este necesar ca acest director sa nu fie sters, toate fisierele existente in directorul in care este instalat ImoAdmin se vor sterge. Este recomandat sa scrieti periodic fisierul backup pe un suport extern, CD/DVD/Stick de memorie/ HDD extern si pastrat intr-un loc sigur.

Numar maxim fisiere backup: Reprezinta numarul maxim de fisiere backup care se vor pastra in directorul destinatie, setat anterior. Cand acest numar este atins, la urmatorul backup se va sterge in mod automat cel mai vechi fisier.

Atentie: Setarea unui numar prea mare de fisiere, poate duce la consumarea spatiului harddisk-ului dvs.

Frecventa backup: Puteti seta frecventa cu care ImoAdmin va executa backup-ul automat. Frecventa poate fi setata de la 2 ore la 7zile si 23 de ore.

  1. Dupa ce ati completat campurile de mai sus, dati clic pe butonul “Salveaza setari backup”. Trebuie sa se afiseze o fereastra care sa confirme ca setarile au fost salvate.

  2. Verificati periodic continutul acestui director, pentru a descoperi din timp eventualele nereguli. Numele fisierele de backup din acest director sunt de forma:

IA_AUTO_BKP_zz.ll.aaaa_oo.mm.ss

unde zz = ziua salvarii copiei de siguranta, ll=luna, aaaa=anul, oo=ora, mm=minutul si ss=secunda


Dati clic aici pentru a urmari tutorialul video!


Exista posibilitatea de a efectua backup si manual, oricand doriti dvs., mergand in modulul “Administrare” - “Salvarea baza de date”. Dati clic pe butonul “Rasfoieste” si alegeti directorul de pe calculatorul cu imoadmin server, unde doriti sa salvati copia de siguranta. Optional, puteti introduce o parola, pentru a va proteja copia de siguranta, parola care va trebui introdusa in cazul in care doriti o restaurare ulterioara a bazei de date respective. Numele fisierului de backup facut manual are forma:

IA_BKP_zz.ll.aaaa_oo.mm.ss

unde zz = ziua salvarii copiei de siguranta, ll=luna, aaaa=anul, oo=ora, mm=minutul si ss=secunda

Dati clic aici pentru a urmari tutorialul video!

ATENTIE: Va rugam sa transmiteti aceste informatii catre persoana/firma care se ocupa de instalari/reinstalari de Windows si alte programe pe calculatoarele agentiei dvs.

(79 voturi)
Acest articol a fost de ajutor
Acest articol nu a fost de ajutor

Comentarii (0)
Adauga un comentariu nou
 
 
Nume Complet:
Email:
Comentarii:
Help Desk Software by Kayako Fusion